Cartofi umpluti cu branza

Astazi iti propunem sa savurezi o mancare delicioasa, incearca cartofii umpluti cu branza albastra. Se prepara rapid si sunt foarte savurosi.

 

Ingrediente

4 cartofi

100 ml smantana

50 grame branza albastra maruntita

50 ml lapte

50 g unt, taiat in cuburi

pudra de usturoi

8 felii bacon, prajite

parmezan ras

sare si piper

 

Mod de preparare

 

Incalzeste cuptorul.

Spala cartofii si freaca-i apoi cu putin ulei de masline si pune-i la cuptor, intr-o tava. Lasa-i la copt timp de o ora. Cand sunt gata, scoate-i din cuptor si lasa-i sa se raceasca putin. Taie cartofii pe jumatate.

 

Scoate miezul cartofilor si pune-l intr-un bol. Amesteca cu unt, smantana, branza albastra, lapte, sare, piper. Amesteca compozitia bine, pana cand obtii o pasta cremoasa. Umple apoi fiecare jumatate de cartof cu aceasta compozitie. Pune cartofii intr-o tava si da-i la cuptor timp de 15 minute.

 

Adauga apoi cuburile de bacon si parmezanul ras pe fiecare cartof. Mai da cartofii la cuptor timp de 5 minute.

 

Pofta buna!