Cartofi umpluti cu branza
Ingrediente
4 cartofi
100 ml smantana
50 grame branza albastra maruntita
50 ml lapte
50 g unt, taiat in cuburi
pudra de usturoi
8 felii bacon, prajite
parmezan ras
sare si piper
Mod de preparare
Incalzeste cuptorul.
Spala cartofii si freaca-i apoi cu putin ulei de masline si pune-i la cuptor, intr-o tava. Lasa-i la copt timp de o ora. Cand sunt gata, scoate-i din cuptor si lasa-i sa se raceasca putin. Taie cartofii pe jumatate.
Scoate miezul cartofilor si pune-l intr-un bol. Amesteca cu unt, smantana, branza albastra, lapte, sare, piper. Amesteca compozitia bine, pana cand obtii o pasta cremoasa. Umple apoi fiecare jumatate de cartof cu aceasta compozitie. Pune cartofii intr-o tava si da-i la cuptor timp de 15 minute.
Adauga apoi cuburile de bacon si parmezanul ras pe fiecare cartof. Mai da cartofii la cuptor timp de 5 minute.
Pofta buna!