Cartofi prajiti a la Gordon Ramsay
Ingrediente
1 kg cartofi
sare de mare
piper negru
5 catei de usturoi cu tot cu coaja
cimbru
rozmarin
ulei de masline
Mod de preparare
Se preincalzese cuptorul cu tava inauntru.
Se curata cartofii si se taie in felii groase de aproximativ un centimetru. Apoi se oparesc in apa clocotinda timp de cinci minute, atat cat sa se inmoaie putin. Se scurtg de apa si se tamponeaza cu un servetel curat.
Se scoate tava din cuptor si se pune pe fundul ei un singur strat de cartofi. Se presara cimbrul, rozmarinul si cateii de usturoi.
Se stropesc din belsug cu ulei de masline apoi se dau cu sare si piper. Se intorc de pe o parte pe alta, asa incat sa fie bine imbibati in ulei si condimente.
Se baga la cuptor pentru 10-15 minute, pana capata o culoare aurie. Se intorc de cateva ori in timpul coacerii.
Se scot pe un servetel de hartie.
Pofta buna!