Cartofi cu ciuperci in ulcica

O mancare perfecta pentru o cina in familie.

 

Ingrediente

350 g ciuperci proaspete

600 g cartofi

150 g ceapa

150 g de cascaval

smantana (10-20%) sau maioneza de casa

ulei

sare si piper

 

Mod de preparare

Ciupercile se spala si se prajesc intr-o tigaie cu ulei.

Cartofii se fierb intr-o cratita cu apa, pana sunt fragezi.

Ceapa se taie lamele si se prajeste intr-o tigaie cu putin ulei.

 

 

Cartofii fierti se lasa sa se raceasca, se curata de coaja si se taie rondele.

Cascavalul se da pe razatoare medie.

 

 

In ulcica se aranjeaza un strat de cartofi, se asezoneaza cu sare, piper si se unge cu smantana.

Deasupra se intinde un strat de ciuperci, se adauga putina sare, piper si un strat de smantana.

 

 

Apoi un strat de ceapa,cartofi si cascaval razuit.

Ulcica se da la cuptor pentru 30-35 de minute, la temperatura de 180 de grade C.

 

 

Pofta buna!