Cartofi cu cascaval la cuptor

Incearca aceasta reteta simpla, care iti va delecta papilele gustative.

 

Ingrediente 

3-4 cartofi mari, dati prin razatoarea mare

200g smantana

200ml lapte

½ ceapa tocata

100g unt topit

300 g cascaval ras

sare si piper

 

Mod de preparare

Preincalzeste cuptorul la 180 grade C si unge un vas de yena cu unt.

 

Intr-un castron adauga cartofii rasi, smantana, laptele, untul si ceapa tocata foarte marunt. Asezoneaza totul cu sare si piper si toarna compozitia in tava. Presara deasupra cascavalul. ras.

 

Coace totul timp de 45-55 de minute sau pana gand cartofii sunt bine facuti, iar crusta de deasupra este crocanta si de culoare auriu-maronie.

 

Cum se servesc cartofii cu cascaval

Serveste cartofii calzi, simpli sau alaturi de o salata.