Cartofi cu branza la cuptor

Incearca aceasta reteta simpla si rapida de cartofi cu branza la cuptor. Este o reteta ideala pentru o masa in familie sau alaturi de prieteni.

Ingrediente 

1 kg cartofi

2-3 cepe verzi, tocate marunt

1 lingura unt, topit

200g crema de branza, cat mai grasa

1 cana iaurt grecesc

1/2 cana lapte

1 cana mozzarella, rasa

1 cana branza cheddar, rasa

sare si piper

 

Cum se prepara cartofii cu branza la tava

Preincalzeste cuptorul la 180oC si unge o tava cu unt.

Taie cartofii in jumatati sau sferturi (in functie de dimensiunile lor) si pune-i la fiert in apa cu sare. Cand sunt bine fierti, scurge-le apa si lasa-i sa se raceasca pana cand ii poti tine cu mana. Rade-i pe razatoarea mare.

Adauga-i intr-un bol incapator si amesteca-i bine cu untul topit, crema de branza, iaurtul grecesc si laptele. La final asezoneaza dupa gust cu sare si piper. Adaua apoi 1/2 cana de mozzarela si 1/2 cana de branza cheddar. Amesteca bine pana cand obtii o compozitie omogena si adauga totul in tava si presara despura ceapa tocata.

Intr-un vas separat amaesteca restul de branza cheddar cu mozzarella ramasa. Presara baranza deasupra cartofilor intr-un strat uniform.

Coace cartofii timp de 30 de minute sau pana cand branza se topeste complet si devine aurie, formand o crusta la suprafata.