Cartofi copti cu sos

Daca sunteti in cautarea unei garnituri care se prepara rapid si este pe gustul tuturor, aceasta este solutia.

 

Ingrediente

8 cartofi maricei

patrunjel

frunze de ceapa verde

oregano

nucsoara

cimbru

sare, piper, ulei

 

Pentru smantana vegetala:

350 g tofu

100 ml lapte soia

1 lamaie

sare

 

Mod de preparare

Spala cartofii in coaja si unge-i cu putin ulei. Tavaleste cartofii printr-un amestec format din: o lingurita cu sare, ½ lingurita cu piper, un varf de cutit cu nucsoara, oregano si cimbru dupa gust.

 

Inveleste fiecare cartof in folie de aluminiu si asaza-i pe toti intr-o tava. Da-i la cuptorul infierbantat pentru o ora.

 

Intre timp, pune tofu taiat cubulete intr-un blender impreuna cu laptele de soia (foloseste din cel fara adaos de arome), zeama de la ½ lamaie si un strop de sare. Amesteca bine, pana obtiii o smantana groasa si omogena. Potriveste gustul de sare si lamaie daca este cazul.

 

Cand cartofi i s-au inmuiat, e semn ca s-au copt. Cresteaza-i cu un cutit, pune cate o lingura cu smantana vegetala, aromatizeaza cu patrunjel verde si cozi de ceapa tocate marunt si serveste-i celor dragi.

 

Pofta buna!