Cartofi carbonara

Daca iti plac cartofii si nu concepi sa treaca o saptamana fara sa te bucuri de gustul lor, iti propunem o reteta delicioasa de cartofi carbonara. Se prepara usor si sunt atat de buni incat nu te vei mai satura de ei.

Ingrediente 

1 kg de cartofi

170g kaiser

1 ceapa mica

300 ml smantana pentru gatit

150 g de parmezan

2 oua

½ lingurita nucsoara

sare

piper

patrunjel tocat

2 linguri de unt

Cum se prepara 

Preincalzeste cuptorul la 180oC si unge o tava potrivita ca dimensiuni cu unt.

Pune cartofii la fiert in apa cu sare. Lasa-i sa fiarba pana cand sunt aproape gata. Strecoara-i, clateste-i cu apa rece si curata-i de coaja. Taie-i apoi felii sau cubulete, dupa preferinte.

Intr-un bol incapator amesteca smantana cu ouale si parmezanul. Amesteca totul foarte bine, apoi adauga nucsoara, si asezoneaza dupa gust cu sare si piper.

Taie ceapa julienne si pune-o la calit in untul ramas. Cand devin usor sticloasa adauga kaiserul taiat bucatele si lasa totul la calit pana cand carnea incepe sa se prajeasca. Adauga si cartofii peste acest amestec si continua sa gatesti totul timp de inca un minut, apoi stinge focul.

Lasa-i sa se raceasca putin, apoi adauga amestecul de smantana cu ou si parmezan peste acestia si amesteca-i usor. Pune compozitia in tava si da totul la cuptor timp de 30 de minute, sau pana cand se rumenesc la suprafata.

Cand sunt gata, presara patrunjel proaspat tocat pe deasupra.

Cum se servesc cartofii carbonara

Serveste cartofii calzi, alaturi de o salata de rosii si un pahar de vin alb, demisec.