Cartofi „acordeon” cu rozmarin și usturoi
Ingrediente
5 cartofi albi mari, spalati bine, fara sa fie curatati de coaja
4 linguri de ulei de masline
8 catei de usturoi - taiati subtire pe lungime
6 crengute de rozmarin
sare si piper
Mod de preparare
Preincalzeste cuptorul la 220 grade Celsius.
In timpul asta, spala si usuca bine cartofii, lasandu-le coaja intacta. Apoi, taie-i in felii subtiri, de aproximativ 3 mm, oprindu-te chiar inainte sa le tai de tot, astfel incat sa ramana lipite intre ele. Curata usturoiul si taie-l in felii subtiri, pe lungime.
Pune feliutele de usturoi printre feliile de cartofi.
Apoi, rupe crengutele de rozmarin si pune-le si pe acestea printre feliile de cartofi. Unge fundul oalei in care pui cartofii cu ulei de masline.
Stropeste cartofii cu 1-2 linguri de ulei de masline (pastreaza 1 lingura pentru jumatatea duratei de coacere).
Aranjeaza cartofii in oala si condimenteaza-i cu sare si piper.
Coace-i timp de 35 minute, stropeste-i din nou cu ulei de masline, apoi mai lasa-i 25-35 minute la cuptor. Daca incep sa se rumeneasca prea tare pana sa-i scoti din cuptor, da focul mai mic. Important este sa-i lasi 60-70 minute la cuptor astfel incat sa se coaca corect.
Savurati cu placere!