Budinca cu legume si pui

Budinca cu legume si pui este perfecta pentru o cina satioasa, in familie. Se prepara foarte usor si este delicioasa.

 

Ingrediente

400 g piept de pui

250 g vinete

200 g ardei

130 g ceapa

90 g morcovi

450 g cartofi

2 linguri de unt

60 ml de lapte

80 g cascaval

40 ml ulei

sare si piper

 

Mod de preparare

Curata cartofii si pune-i la fiert, pentru aproximativ 25 de minute. Spala bine restul legumelor si taie-le marunt.

 

Taie pieptul de pui cubulete micute si incinge uleiul intr-o cratita apoi caleste ceapa, morcovul si carnea de pui, aproximativ 4 minute. Adauga vinetele asezonate cu sare si piper si mai lasa amestecul pe foc circa 6 minute.

 

Dupa ce fierb cartofii, amesteca-i cu lapte si unt si piseaza-i. Intr-o tava mare pune amestecul de legume si carne, apoi intinde peste cartofii pisati si presara deasupra cascaval ras.

 

Pune budinca la cuptor pentru 20 de minute, la cuptorul preincalzit la 180 de grade Celsius.

 

Budinca de legume cu pui se serveste atat rece, cat si calda, decorata cu verdeata.