Budinca cu cartofi, carne tocata si ciuperci

Va propunem o retea deosebita cu legume, carne tocata si cascaval - gustoasa si satioasa, foarte potrivita pentru o cina.

 

Ingrediente

600 g cartofi

400 g de carne tocata

300 de grame de ciuperci

100 g ceapa

150 g de cascaval

sare si piper

ulei de floarea soarelui

 

Mod de preparare

Ceapa se toaca marunt si se caleste intr-o tigaie cu putin ulei. Cand ceapa devine transparenta si moale se adauga carnea tocata. Se prepara la foc mediu, timp de 15 minute.

 

 

 

Intre timp, se toaca ciupercile, se adauga peste carnea tocata si se asezoneaza cu sare, piper.

Ingredientele se calesc inca 5 minute.

 

 

Cartofii se spala, se fierb intr-o cratita cu apa si sare, cat sa intre furculita in ei. Se scurg de apa, se curata de coaja si se lasa sa se raceasca, apoi se taie felii.

 Cascavalul se da pe razatoare medie.

 

 

Intr-o oala sau un vas termorezistent se aranjeaza un strat din amestecul de carne tocata si ciuperci ( se foloseste doar jumatate din cantitate ), deasupra se pun cartofii, apoi inca un strat de carne si ciuperci, iar la final se presara cu cascaval razuit.

 

 

Budinca se coace in cuptor la temperatura de 180 de grade C, timp de 20-25 de minute, pana se rumeneste frumos.

 

 

Savurati cu placere!