Aripioare cu miere si ghimbir a la Jamie Oliver

Invata si tu sa prepari reteta lui Jamie Oliver de aripioare cu miere si ghimbir. Sunt delicioase si numai bune la picnic sau la petreceri.

 

Ingrediente

25 aripioare de pui

 1 legatura ceapa verde

 5 linguri miere

 2 linguri sos de soia

 1 ardei iute rosu

 1 bucata de 2 cm ghimbir ras

 5 crengute cimbru frunze

 

Mod de preparare

Amesteca toate ingredientele pentru marinada intr-un castron si ai grija sa obtii un sos lipicios.

 

Pune aripioarele de pui curatate pe o tava larga si toarna marinada peste carne. Ai grija ca aripioarele sa fie aranjate intr-un singur strat, pentru ca sosul sa ajunga in mod egal pe fiecare aripioara de pui.

 

Acopera tava cu folie alimentara si da la rece. Lasa aripioarele de pui la marinat la frigider circa 24 de ore.

 

Incinge o tigaie sau gratarul si prepara aripioarele circa 15-20 de minute, intorcand carnea cat mai des, pentru a se patrunde bine.

 

Poti baga la cuptor 10 minute, daca vrei o crusta perfecta si aurie pe aripioarele crocante cu miere si ghimbir.

 

Pofta buna!