Tarta cu piersici si migdale

Foloseste piersici proaspete pentru a pregati deserturi delicioase pentru tine si familia ta.

 

Ingrediente

 

pentru aluat (ingrediente pentru 2 tarte)

4 cani de faina 
1 lingura de zahar 
3 linguri de sare 
1 ou mare, usor batut 
1 lingurita otet alb 
1/2 cana de gheata 
1 1/2 cani de unt rece, taiat in bucati
1/3 cana migdale feliate + zahar suplimentar pentru stropire 
pentru periere: 1 ou + cateva picaturi de apa

 

pentru umplutura
4 piersici mari, taiati in felii 
2 linguri de ghimbir proaspat ras 
1 1/2 linguri de amidon de porumb 
1 1/2 linguri de zahar 
1/4 lingurita ghimbir 
1/4 lingurita de sare 

 

pentru ornat
frunze de menta proaspata 

 

Mod de preparare

Cum se face aluatul

Intr-un mixer se amesteca faina, zaharul si sarea. Apoi, se adauga bucatile de unt rece, se amesteca pana se formeaza faramituri mici, groase. Se adauga oul batut si se pulseaza de cateva ori, pana aluatul capata o masa omogena.

 

Aluatul obtinut este suficient pentru 2 tarte, se imparte in doua, se inveleste si se pune in frigider pentru 30 minute

 

Se incalzeste cuptorul la 200 grade C.

 

Cum se prepara umplutura

Piersicile se feliaza fasii subtiri.

 

 

Se adauga intr-un castron si se amesteca cu ghimbir ras.

Peste piersici se presara amidon de porumb, zahar si sare, se scutura putin si se lasa sa stea timp de 10 minute.

 

 

O bucata de aluat (cealalta bucata se poate pastra in frigider timp de o saptamana sau poate fi congelata) se intinde cu sucitorul si se aranjeaza pe o tava tapetata cu foaie de copt. Se pune umplutura pe centrul aluatului, iar marginile se pun deasupra.  

Aluatul se unge cu ou batut si se presara cu migdale.

 

 

Tarta se da la cuptor pentru 40-45 de minute.

Se decoreaza cu frunze de menta.

 

 

Savurati cu placere!