Tarta cu gutui

O tarta delicioasa de toamna.

Ingrediente 

Pentru aluat:

● 300 g faina

● 200 g unt

● 4 linguri apa rece

● un ou

● un praf sare

● 2 linguri zahar

Pentru umplutura:

● 4-5 gutui, in functie de marime

● 70 g zahar

● 60 g unt

Mod de preparare

1. Pentru aluat, se framanta ingredientele pana se obtine o coca omogena care se da la rece pana la prepararea umpluturii.

2. Gutuile se curata de coaja, se taie felii si se pun la fiert pentru 20 de minute.

3. Aluatul se intinde pe masa de lucru si se transfera in tava de copt. Se decupeaza marginile aluatului, care se lasa peste buza tavii.

4. Se asaza feliile de gutui, se pune untul taiat cuburi mici si se presara cu zahar.

5. Se lasa la cuptor 30 de minute sau pana se rumeneste frumos, in functie de cuptor.

Savurati cu placere!