Tarta cu banane si caramel

Tarta cu banane si caramel este un desert foarte gustos, iar combinatia de caramel cremos si banane este inedita.

 

Ingrediente

Pentru aluat:

335 grame faina

235 grame unt

100 grame zahar pudra

3 galbenusuri.

 

Pentru umplutura:

250 grame branza mascarpone

250 grame smantana grasa

400 grame lapte condensat dulce

100 grame ciocolata neagra

2 banane feliate si prajite.

 

Pentru glazura:

100 grame smantana

100 grame ciocolata neagra.

 

Mod de preparare

Pentru aluat, amesteca untul cu faina si zaharul pudra. Cand obtii o pasta omogena adauga galbenusurile. Amesteca bine. Impacheteaza aluatul intr-o folie de plastic si da la frigider pentru 2 ore.

 

Rastoarna laptele condensat intr-un recipient termorezistent. Acopera cu o folie de aluminiu si da la cuptor pentru doua ore, pana obtii un caramel.

 

Intr-o tava intinde aluatul. Da tava la cuptor pentru cateva minute, pana cand aluatul capata o culoare aurie. Scoate de la cuptor si lasa sa se raceasca.

 

Topeste ciocolata. Unge aluatul cu ciocolata topita.

 

Intr-un bol amesteca smantana cu branza mascarpone.

 

Adauga peste caramel si  amesteca bine. Toarna compozitia peste ciocolata topita, iar deasupra aseaza feliile de banane caramelizate.

 

Pofta buna!