Strudel cu mere si cirese, dupa reteta "Regelui cofetarilor"

Pentru dupa-amiezile in care te intrebi ce "dulce" sa prepari, iti propunem o reteta simpla, dar care se va dovedi un rasfat in toata regula: strudel cu mere si cirese confiate.

 

Ingrediente

6 linguri de unt

4 mere golden

1/4 cana de zahar + 1 lingurita zahar

1/4 cana de cirese confiate

1 lingurita esenta de vanilie

1/2 lingurita praf de scortisoara

1/4 lingurita nucsoara

1/4 lingurita esenta de migdale

1 lingura faina

10 foi de aluat subtire

3 linguri fulgi de porumb

frisca

 

Mod de preparare

Incalzeste cuptorul la 180 de grade Celsius. Acopera o tava de cuptor cu hartie de copt.

 

Curata merele si taie-le cubulete mici. Topeste doua linguri de unt intr-o tigaie, pune merele si 1/4 cana de zahar. Amesteca usor 4-5 minute pana cand se inmoaie. Adauga ciresele confiate, esenta de vanilie, scortisoara, nucsoara si esenta de migdale si amesteca. Pune si lingura de faina si mai amesteca pret de un minut, apoi ia tigaia de pe foc si lasa la racit 15 minute.

 

Topeste restul de unt intr-o craticioara la foc mic. Pune o foaie de aluat pe masa si intinde pe ea cu o pensula unt topit. Repeta operatiunea adaugand inca doua foi. Presara un strat subtire de fulgi de porumb zdrobiti.

 

Adauga din nou trei foi unse, fulgi de porumb, iar trei foi si fulgi de porumb si acopera cu a 10-a foaie. Unge din nou cu unt. Intinde compozitia de mere pe suprafata foilor lasand o margine de 5 centimetri libera.

 

Ruleaza pe lungime. Presara pe deasupra fulgii de porumb ramasi si o lingurita de zahar. Coace strudelul 25 de minute, pana cand e usor rumenit. Serveste portiile ornate cu frisca.

 

 

Pofta buna!