Retete de post: briose cu banane

Serveste briosele cu banane la cafea sau alaturi de o cana de ceai.

Ingrediente 

380g faina

200g zahar alb

110g zahar brun

2 lingurite scortisoara

1 plic praf de copt

1 lingurita bicarbonat de sodiu

1 lingurita nucsoara

1/2 lingurita sare

2 cani piure de banane

200 ml ulei de rapita

200 ml lapte de cocos

Cum se prepara 

Preincalzeste cuptorul la 175 grade Celsius. Unge formele de briose cu ulei sau adauga hartii speciale in acestea.

Intr-un bol incapator adauga faina, zaharul alb, zaharul brun, scortisoara, praful de copt, bicarbonatul de sodiu, nucsoara si sarea, si amesteca bine.

Intr-un alt bol adauga piureul de banane si incorporeaza treptat laptele de cocos, si uleiul de rapita. Adauga amestecul obtinut peste cel de faina si amesteca totul cu ajutorul unei spatule, pana cand se combina.

Adauga aluatul obtinut in forme, umpland doar 3/4 din acestea, pentru a avea loc sa creasca.

Coace briosele in cuptorul incins timp de 30-35 de minute, sau pana cand sunt gata!