Reteta de Bezele

Cu doua ingrediente se poate face cel mai dulce si mai crocant desert. Le poti adauga toppinguri, le poti transforma in prajituri sau le mananci simple langa o limonada.

 

Ingrediente

3 albusuri

150g zahar fin

¼ lingurita otet de vin alb

1 lingurita extract de vanilie

 

Mod de preparare

Incinge cuptorul la 100C.

Albusurile se bat spuma la viteza medie. Se adauga otetul si se continua mixarea adaugand treptat (lingurita cu lingurita) zaharul. Apoi extractul de vanilie. Bezeaua este gata de pus la copt cand are un aspect lucios si e la fel batoasa ca frisca.

 

Cu o lingura sau cu posul de patiserie formeza bezele in tava, pe o hartie de copt. Pune-le la cuptor timp de 1 ½ - 1 ¾ ore. Sunt gata cand devin crocante la exterior, iar in interior miezul lor e inca usor gumat.

 

Nu scoate tava din cuptor. Doar opreste temperatura/focul si lasa usa intredeschisa.

 

Lasa bezelele sa se raceasca in cuptor cateva ore sau peste noapte.

 

 

Pofta buna!