Prajitura verii: Clafoutis cu cirese

Claufotis cu cirese este prajitura perfecta pentru zilele calduroase de vara. Este usora si poate fi savurata rece, de la frigider, pentru a te racori in zilele caniculare. Iata cat de usor se prepara.

Ingrediente

600 g cirese

4 oua mari

100 g zahar

125 g faina

250 ml lapte

coaja rasa de la o lamaie

4-5 picaturi esenta de vanilie

60 g unt

un praf de sare

un plic de zahar vanilat

Cum se prepara clafoutis cu cirese

Spala ciresele bine si scoate-le samburii. Le poti lasa si cu samburi daca doresti. Acestia ii vor da o aroma mai intensa de cirese.

Unge o tava rotunda, din ceramica, cu putin unt si adauga ciresele in aceasta.

Intr-un vas incapator adauga ouale si laptele, si bate-le bine cu mixerul, pana la omogenizare. Adauga faina, zaharul vanilat, coaja de lamaie si esenta de vanilie. La final adauga si untul topit, si racit la temperatura camerei, impreuna cu un praf de sare. Continua sa mixezi pana obtii o compozitie omogena.

Toarna compozitia obtinuta peste cirese. Coace prajitura timp de 25-30 de minute la cuptorul preincalzit la 200 de grade Celsius.

Cum se serveste clafoutis cu cirese

Lasa prajitura sa se raceasca complet inainte de a o taia. Serveste feliile de clafoutis, presarate cu zahar pe deasupra. Poti servi alaturi o cupa de inghetata de vanilie sau de cirese.