Prajitura delicioasa cu portocale
Ingrediente
3 oua
1 portocala
100 ml ulei
100 ml lapte
300 g zahar
300 g faina
1 plic praf de copt
1 praf de sare
esenta de vanilie
½ lingurita scortisoara
Mod de preparare
Preincalzeste cuptorul la 180 grade C. Tapeteaza cu unt si faina o tava de aproximativ 25 cm.
Curata portocala de coaja si taie-o in cubulete. Indeparteaza samburii.
Intr-un castron amesteca faina cu praful de copt, sarea si scortisoara.
Intr-un blander adauga ouale, bucatelele de portocale, uleiul, laptele si zaharul si mixeaza totul pana obtii o compozitie spumoasa. Adauga amestecul obtinut intr-un castron incapator si incorporeaza treptat, cu ajutorul unei linguri amestecul de faina.
Coace prajitura timp de 40 de minute. Pentru a verifica daca este coapta, introdu o scobitoare in prajitura. Daca scobitoarea iese curata, inseamna ca prajitura este coapta. In schimb, daca pe scobitoare observi urme de coca inseama ca aceasta mai trebuie coapta. Mai las-o la cuptor timp de 5 minute apoi repeta testul scobitoarei.
Lasa prajitura sa se raceasca inainte de servire. O poti decora cu felii de portocale pentru un aspect mai placut.
Savurati cu placere!