Advertisement

Prajitura delicioasa cu portocale

Iata o reteta savuroasa cu portocale pe care trebuie sa o prepari in acest an.

 

Ingrediente

3 oua

1 portocala

100 ml ulei

100 ml lapte

300 g zahar

300 g faina

1 plic praf de copt

1 praf de sare

esenta de vanilie

½ lingurita scortisoara

 

Mod de preparare

Preincalzeste cuptorul la 180 grade C. Tapeteaza cu unt si faina o tava de aproximativ 25 cm.

 

Curata portocala de coaja si taie-o in cubulete. Indeparteaza samburii.

 

Intr-un castron amesteca faina cu praful de copt, sarea si scortisoara.

 

Intr-un blander adauga ouale, bucatelele de portocale, uleiul, laptele si zaharul si mixeaza totul pana obtii o compozitie spumoasa. Adauga amestecul obtinut intr-un castron incapator si incorporeaza treptat, cu ajutorul unei linguri amestecul de faina.

 

Coace prajitura timp de 40 de minute. Pentru a verifica daca este coapta, introdu o scobitoare in prajitura. Daca scobitoarea iese curata, inseamna ca prajitura este coapta. In schimb, daca pe scobitoare observi urme de coca inseama ca aceasta mai trebuie coapta. Mai las-o la cuptor timp de 5 minute apoi repeta testul scobitoarei.

 

Lasa prajitura sa se raceasca inainte de servire. O poti decora cu felii de portocale pentru un aspect mai placut.

 

Savurati cu placere!