Prajitura cu visine si crema fina cu mascarpone

Ce zici de o prajitura cu visine acrisoare si o crema mascarpone usoara si fina…Suna tentant, nu?

 

Ingrediente

Pentru aluat:

3 oua

150 g zahar

150 g faina

compot de visine

100 g de ciocolata

 

Pentru crema:

250 g de smantana 

250g mascarpone

150 g zahar

 

Mod de preparare

Intr-un bol se bat 3 oua cu 150 g de zahar ( aproximativ 5-7 minute ).

Se adauga 150 g de faina si se amesteca.

Aluatul se toarna intr-o tava unsa cu unt, se niveleaza si se da la cuptor pentru 20-25 de minute, la temperatura de 180 de grade C.

Blatul obtinut se stropeste cu putin compot de visine.

Pe blat se aranjeaza visinele ( fara samburi ).

Cum se prepara crema:

Intr-un bol se bate 250g de smantana cu 150g de zahar, se adauga 250g de mascarpone si se amesteca.

Crema obtinuta se intinde peste stratul de visine.

Ciocolata se da pe razatoare si se presara peste crema.

Prajitura se da la frigider pentru 3-4 ore.

Se decoreaza cu frunze de menta si visine.

Pofta buna!