Prajitura cu ananas

Un desert absolut delicios si foarte usor de facut.

Ingrediente:

1 conserva ananas felii

1 conserva ananas bucati

1 mana de cirese confiate

280 g faina

200 g zahar brun

1 lingura unt de cocos (sau margarina)

1/2 pliculet praf de copt

1 praf de sare

esenta de vanilie

coaja rasa de la o lamaie

Cum se prepara:

Preincalzeste cuptorul la 180oC.

Tapeteaza o tava nedetasabila cu ulei si zahar brun. Pe suprafata tavii asaza felii de ananas, apoi umple golurile dintre acestea cu cirese confiate.

Intr-un bol adauga faina, zaharul ramas, sarea si praful de copt. Amesteca bine si adauga apoi conserva de ananas cu tot cu zeama si untul de cocos. Amesteca totul cu ajutorul mixerului. La final adauga coaja de lamaie si esenta de vanilie.

Toarna compozitia in tava si coace totul timp de 40 de minute, sau pana cand prajitura se rumeneste la suprafata.

Cand este gata, scoate tava din cuptor si lasa prajitura sa se raceasca la temperatura camerei, apoi rastoarn-o pe un platou.