Placinta delicioasa cu capsuni

Nu mai stii cu ce sa-i alinti pe cei dragi, atunci alege sa prepari o placinta delicioasa si racoroasa cu capsuni.

 

Ingrediente

Pentru aluat

4 linguri de unt topit 

2 linguri de miere

1 1/2 cani de faina de migdale

1/2 lingurita sare de mare

1 lingurita de scortisoara

 

In cazul in care nu aveti destul timp pentru a prepara aluatul, puteti cumpara 1 pachet de aluat foietaj din orice market.

 

Pentru umplutura

500 g capsuni 

1/4 cana de suc proaspat de lamaie (aproximativ 1 lamaie)

1/2 cana capsuni taiate marunt

1/2 ceasca de miere

1 plic de gelatina (simplu), inmuiat in 3 linguri de apa rece

 

Mod de preparare

Cum se face aluatul:

Se incalzeste cuptorul la 180 de grade C.

 

Intr-un bol se amesteca toate ingredientele pentru aluat, pana se obtine o masa omogena.

 

O tava de copt se unge cu unt sau ulei.



 Aluatul se aranjeaza in tava, se preseaza usor cu degetele, surplusul de pe margini se taie. Se imboldeste cu o furculita si se da la cuptor pentru 15-20 minute, pana se rumeneste. In partea de sus aluatul se va rumeni rapid, dupa 7 minute se acopera cu o folie de aluminiu si se coace pana este gata. Aluatul copt se lasa sa se raceasca putin, apoi se aranjeaza capsunile.

 

Placinta se pune in congelator, pentru a se racori foarte bine.

 

Cum se face umplutura pentru placinta:

Capsunile taiate marunt si sucul de lamaie se fierb intr-o cratita la foc mediu, aproximativ 5 minute. Se adauga mierea si se mai lasa la foc mic inca 3 minute.

 

Se adauga gelatina moale si se amesteca continuu pana se omogenizeaza, se retrage de pe foc si se lasa sa se raceasca aproximativ 15 minute.

 

 Amestecul obtinut se toarna peste capsuni. 

 

Placinta se pune in frigider pentru cel putin 3 ore. Inainte de servire se poate decora cu frisca sau poate fi servita cu un bulgare de inghetata.

 

 

Capsunile pot fi inlocuite si cu alte fructe.

 

 

Savurati cu placere!