Placinta cu ciocolata

Un desert pe toate gusturile, pe care oricine, indiferent de priceperea în bucătărie, îl poate face.

 

Dacă nu ai timp sau nu dorești să faci singură foaia de plăcintă (deși se face în numai 10 minute și din 4 ingrediente banale), poți cumpăra una de-a gata de la supermarket. Pune foaia de plăcintă în tava unsă în prealabil cu ulei, acoperind și marginile, și dă-o la cuptorul preîncălzit, pentru 10-15 minute.

 

Între timp, ne ocupăm de umplutură. Toarnă într-o crăticioară – pusă pe focul dat la temperatură medie-joasă –  smântâna pentru gătit. Lasa timp de 2-3 minute până începe să fiarbă ușor. Dă-o de pe foc și adaugă bucățile de ciocolată peste, și amestecă bine.  (Lucrul bun al acestei rețete este faptul că poți folosi ce timp de ciocolată dorești- neagră, albă, cu ciocolată, de casă etc.)

 

Când s-a omogenizat umplutura de ciocolată, toarn-o peste foaia de plăcintă coaptă. Dă la frigider pentru 2 ore.

 

Pofta mare!