Minciunele – desertul copilariei

Minciunele – desertul copilariei, dupa o reteta simpla, ieftina si cu putine ingrediente.

 

Ingrediente

 500 g faina

 2 oua

 2 linguri zahar

 75-100 ml apa

 1 praf sare

 1 plic zahar vanilinat

Pentru prajit:

 ulei

Pentru servit:

 zahar pudra

 

Mod de preparare

 Faina se amesteca cu sarea si apoi se cerne intr-un castron.

 

 Se face un gol la mijloc unde se pun ouale, ambele tipuri de zahar si apa. Se amesteca bine si se framanta un aluat nu foarte tare care se laa sa se odihneasca 10 minute.

 

 Apoi, pe masa presarata cu faina se intinde aluatul cu sucitorul. Se taie dreptunghiuri si apoi se face o taietura la mijloc prin care se scoate unul dintre capetele micii bucati de aluat.

 

Se pregatesc toate si se pun la prajit in baie de ulei. Minciunelele se scot pe servete de hartie si apoi se presara cu zahar pudra.