Mere caramelizate

Daca vrei sa le faci o surpriza dulce celor dragi, atunci poti sa le pregatesti rapid cateva mere imbracate in caramel. Retata este simpla, iar mirosul zaharului ars ii va atrage cu siguranta.

 

Ingrediente

5 mere medii

200 g zahar

2-3 linguri apa

bombonele colorate sau nuca macinata

5 betisoare pentru frigarui

 

Mod de preparare

Ai nevoie de o tigaie de teflon sau de o craticioara din inox. Pune in ea zaharul si stropeste-l cu apa. Lasa-l pe foc sa se topeasca, amestecand in el pana cand incepe sa fiarba si sa devina maroniu. Nu-l lasa sa se arda.

 

Spala bine merele si sterge-le cu un servet de bucatarie. Infige cate un betisor in fiecare mar, apoi da-l prin zaharul caramelizat astfel incat sa il acoperi cat mai bine. Pana sa se intareasca zaharul, tavaleste merele fie prin nuca macinata, fie prin bombonele decorative pentru prajituri.

 

Savurati cu placere!