Ina Garten te invata sa prepari un desert racoritor

Odata cu incalzirea vremii, apetitul tau alimentar incepe sa emita pretentii, iar pofta de dulce te duce mai degraba cu gandul la deserturi savuroase, dar racoritoare, in acord cu noul sezon.

 

Chec cu iaurt si lamaie

 

 

Ingrediente

1 1/2 cani faina

2 lingurite de praf de copt

1/2 lingurita sare

1 cana de iaurt integral

1 1/3 cani zahar

3 oua mari2 lingurite coaja rasa de lamaie

1/2 lingurita de extract de vanilie

1/2 cana ulei de floarea soarelui

1/3 cana zeama de lamaie

 

Pentru glazura

1 cana de zahar

2 linguri de zeama de lamaie

 

Mod de preparare

Amesteca intr-un bol faina cernuta, praful de copt si sarea. Intr-un alt bol, amesteca iaurtul, 1 cana de zahar, ouale, coaja de lamaie si vanilia. Incorporeaza treptat ingredientele uscate in amestecul de iaurt. Adauga treptat si uleiul, pana cand se incorporeaza bine in aluat. Toarna compozitia intr-o forma de chec, tapetata cu hartie de copt. Coace checul timp de aproximativ 50 de minute.

 

Intre timp, prepara siropul, amestecand zaharul cu sucul de lamaie pe foc.

 

Scoate checul din cuptor, lasa-l sa se raceasca 10 minute, apoi decoreaza-l dupa plac cu siropul de lamaie. Lasa siropul sa se absoarba in prajitura, inainte de a o taia.

 

Daca nu vrei ca prajitura sa fie insiropata, poti prepara doar o glazura, amestecand zaharul si lamaia, fara a le pune pe foc.