Fursecuri cu aroma de portocale

Vrei sa prepari fursecuri gustoase, pentru a-l intampina pe Mos Craciun cum se cuvine? Prepara cele mai bune fursecuri cu aroma de portocale!

 

Ingrediente 

520g faina

1 plic praf de copt

2/3 lingurita sare

340g unt nesarat

200g zahar alb

400g zahar brun

2 linguri coaja proaspat rasa de portocale

1 lingurita esenta de vanilie

4 oua

200g cipsuri de ciocolata

200g nuci pecan, tocate

 

Mod de preparare

Preincalzeste cuptorul la 180oC. Tapeteaza o tava cu hartie de copt.

 

Intr-un bol incapator amesteca faina cu praful de copt si sare.

 

Intr-un alt bol, pentru mixer, adauga untul, zaharul, coaja de portocale si vanilia si mixeaza-le bine pana obtii o compozitie pufoasa. Adauga apoi ouale treptat, si mixeaza foarte bine, pentru a se incorpora. Adauga amestecul de faina si dupa ce obtii o compozitie omogena incorporeaza cu grija cipsurile de ciocolata si nucile pecan taiate in bucatele.

 

Cu ajutorul unei lingurite asaza fursecurile in tava, la o distanta de aproximativ 5 cm intre ele. Coace fursecurile timp de 15 minute, sau pana cand devin aurii. Lasa-le sa se raceasca inainte de a le servi.

 

Sarbatori frumoase!