Fondue de ciocolata cu fructe proaspete

Desertul suprem servit alaturi de un platou cu fructe proaspete.

Ingrediente:

100 g ciocolata neagra ( 70 % cacao )

1 lingurita extract de vanilie

100 ml lapte

4-6 maini fructe ( mango, capsune, ananas, banane )

 

Modalitate de preparare:

Zdrobiti tableta de ciocolata, in ambalaj, apoi desfaceti-o si puneti-o intr-un bol mic pentru microunde impreuna cu extractul de vanilie.

Plasati vasul in cuptorul cu microunde la putere maxima pentru 1 1/2 minute, lasati-o sa stea cateva secunde, amestecati, adaugati laptele si puneti-o din nou in cuptor pentru inca 1 minut.

Intre timp tocati frcutele in bucatele si felii cat o inghititura, si asezati-le pe un platou.

Scoateti bolul din cuptor si amestecati pana cand se topeste toata ciocolata.

Asezati bolul pe platou si serviti.