Desertul perfect pentru serile de toamna: Mere coapte cu crema de vanilie

Merele coapte - un desert parfumat, gustos si usor de preparat. Este potrivit pentru serile racoroase de toamna, atunci cand ai pofta de ceva dulce si aromat.

Ingrediente

4 mere, 1 lingurita suc de lamaie, 65 g de afine, 25 g zahar, 2 lingurite de zahar pudra, 50g faina, 25g unt taiat cubulete mici, 1/4 lingurita amidon de porumb

Pentru crema de vanilie

200ml smantana pentru frisca

2 galbenusuri

1 lingurita amidon

1 lingura zahar

1 lingurita extract de vanilie

 

Mod de preparare

Cuptorul se incinge la 180 grade C.

Merele se spala, se sterg si se scobesc in interior atat cat sa incapa o lingura de umplutura. Baza trebuie sa ramana intacta.

Interiorul se unge cu suc de lamaie.

Intr-un bol mic se amesteca afinele, 2 linguri de zahar pudra si amidonul. Merele se umplu cu acest amestec.

Cum se pregateste toppingul:

Untul, faina si zaharul se amesteca pana capata un aspect grunjos, amestecul obtinut se adauga peste merele umplute.

Merele se dau la cuptor si se coc timp de 25-30 minute.

Intre timp, se pregateste crema de vanilie:

Smantana se incalzeste la foc, fara sa dea in clocot.

Intr-un bol se amesteca galbenusurile, amidonul, zaharul si vanilia. Aceste amestec se toarna peste smantana fierbinte, se amesteca pana cand incepe sa se ingroase si capata o consistenta cremoasa.

Merele se servesc calde cu crema de vanilie.

 

Savurati cu placere!