Desert fara coacere: tort cu mousse de lamaie

Ce poate fi mai savuros intr-o zi de vara decat un desert dulce-acrisor? Daca nici nu necesita coacere, cu atat mai bine! Asadar, tortul cu mousse de lamaie este aliatul perfect in zilele calduroase.

 

Ingrediente 

doua cani de fursecuri cu ghimbir zdrobite;

doua linguri de zahar;

5 linguri de unt topit;

1 pliculet (7 g) de gelatina;

2/3 cana de suc de lamaie;

doua 1/2 cana de smantana lichida;

250 g de ciocolata alba;

700 g de branza dulce cremoasa;

o cana de zahar

doua linguri de coaja rasa de lamaie

 

Mod de preparare

 

Amesteca fursecurile si zaharul intr-un bol si adauga untul topit. Preseaza compozitia pe fundul unei tavi.

 

Presara gelatina peste sucul de lamaie intr-un vas mic si adu 1/2 din cantitatea de smantana la temperatura de fierbere. Indeparteaz-o de pe foc si toarn-o intr-un vas peste ciocolata alba taiata marunt sau rasa. Amestec-o pana cand compozitia devine omogena si adauga amestecul de suc de lamaie cu gelatina. Bate smantana ramasa in timp ce lasi aceasta compozitie sa ajunga la temperatura camerei.

 

Amesteca branza dulce cu zaharul cu ajutorul unui mixer si incorporeaza treptat compozitia cu ciocolata. Adauga crema peste blatul de fursecuri si decoreaza tortul cu smantana batuta.

 

Tortul cu mousse de lamaie se serveste rece, alaturi de un cocktail racoritor cu menta, asa cum este deliciosul Mojito.

 

Pofta buna!