Desert cu piscoturi, fructe si crema fina

O reteta ideala de desert, nu necesita coacere si este gata in doar cateva minute.

Ingrediente 

300 g piscoturi de sampanie

1 ou

150 g zahar

coaja rasa de la o lamaie

200 ml lapte

30 g faina

un praf de sare

esenta de vanilie

200 g frisca

50 g ciocolata neagra

3 kiwi (sau alte fructe, dupa preferinta)

un pahar de sampanie

2 linguri pudra de cacao

Cum se prepara 

Intr-un bol incapator adauga oul, zaharul, sarea si coaja de lamaie si mixeaza pana obtii o pasta cremoasa. Adauga faina si continua sa amesteci bine. Adauga apoi laptele treptat si continua sa mixezi. Fierbe compozitia la bain-marie, amestecand continuu, pana cand obtii o crema groasa. Cand este gata, stinge focul si adauga vanilia.

Lasa crema la racit, amestecand din cand in cand pentru a nu se forma o pojghita la suprafata.Cand s-a racit la temperatura camerei, amesteca crema cu frisca si ciocolata rasa.

Intr-o tava de yena, dreptunghiulara, asaza un strat de piscoturi. Unge piscoturile cu sampanie, folosind o pensula. Peste acestea adauga 1/4 din crema, avand grija sa o intinzi intr-un strat uniform. Asaza deasupra felii sau cubulete de kiwi. Continua cu inca un rand de piscoturi, un strat de crema si unul de kiwi. La final adauga inca un strat de piscoturi si restul de crema. Intinde bine crema.

La final, pudreaza prajitura cu pudra de cacao.

Cum se prepara desertul cu piscoturi si fructe

Lasa prajitura la rece peste noapte. A doua zi poti taia prajitura cubulete. Serveste prajitura alaturi de fructe proaspete sau un pahar de sampanie.