Desert apetisant: cubulete canadiene savuroase!

Cubuletele canadiene sunt delicioase, iar aspectul lor asemanator steagului Canadei te vor duce cu gandul la ordinea si calmul acestei tari. Iar daca ai un prieten canadian, aprecierile de care te vei bucura sunt cu atat mai multe.

Ingrediente

Pentru aluat:

1 ceasca de faina

doua linguri de zahar

1/2 ceasca de unt

1/3 ceasca de dulceata de zmeura

 

Pentru crema:

2/3 ceasca de zahar

1/2 ceasca de unt

doua oua

2/3 ceasca faina de orez

colorant alimentar rosu

 

Pentru glazura:

doua cesti de zahar

1/3 ceasca de unt

1 lingura de lapte

1 lingurita de sirop de artar

 

Mod de preparare

Amesteca o ceasca de faina cu doua linguri de zahar si cu 1/2 ceasca de unt si intinde aluatul intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Coace-l timp de 20 de minute in cuptorul preincalzit la 150 de grade si lasa-l la racit 15 minute. Acopera-l cu dulceata de zmeura si pune-l din nou la copt la o temperatura de 190 de grade.

 

Amesteca zaharul si 1/2 ceasca de unt si incorporeaza ouale si apoi faina de orez si colorantul alimentar. Intinde crema peste dulceata de zmeura si coace din nou prajitura timp de 30 de minute. Las-o sa se raceasca complet.

 

Amesteca zaharul pentru glazura cu untul, cu ajutorul unui mixer. Incorporeaza laptele si siropul de artar si intinde glazura peste prajitura.

 

Dupa ce ai lasat prajitura la racit, divizeaz-o in cubulete de marimea dorita si serveste-le alaturi de un milkshake cu fructe de padure.