Desert apetisant: cubulete canadiene savuroase!
Ingrediente
Pentru aluat:
1 ceasca de faina
doua linguri de zahar
1/2 ceasca de unt
1/3 ceasca de dulceata de zmeura
Pentru crema:
2/3 ceasca de zahar
1/2 ceasca de unt
doua oua
2/3 ceasca faina de orez
colorant alimentar rosu
Pentru glazura:
doua cesti de zahar
1/3 ceasca de unt
1 lingura de lapte
1 lingurita de sirop de artar
Mod de preparare
Amesteca o ceasca de faina cu doua linguri de zahar si cu 1/2 ceasca de unt si intinde aluatul intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Coace-l timp de 20 de minute in cuptorul preincalzit la 150 de grade si lasa-l la racit 15 minute. Acopera-l cu dulceata de zmeura si pune-l din nou la copt la o temperatura de 190 de grade.
Amesteca zaharul si 1/2 ceasca de unt si incorporeaza ouale si apoi faina de orez si colorantul alimentar. Intinde crema peste dulceata de zmeura si coace din nou prajitura timp de 30 de minute. Las-o sa se raceasca complet.
Amesteca zaharul pentru glazura cu untul, cu ajutorul unui mixer. Incorporeaza laptele si siropul de artar si intinde glazura peste prajitura.
Dupa ce ai lasat prajitura la racit, divizeaz-o in cubulete de marimea dorita si serveste-le alaturi de un milkshake cu fructe de padure.