Cum se bea cafeaua in jurul lumii

In orice colt al lumii te-ai afla, cu siguranta iti vei incepe ziua cu o cafea fierbinte. Doar ca fiecare tara are specialitatea ei.

 

Daca esti in Madrid, poti cere un cortado, daca esti in Australia, poti incerca un flat white, iar daca esti in Italia, aici e treaba serioasa. Iata ce sa-ti comanzi la cafenelele din strainatate, in functie de destinatie.

 

1. Yuanyang — China

Aceasta specialitate este populara in mai multe parti ale Chinei, in special in Hong Kong. Se face amestecand 3 parti de cafea si 7 parti de ceai neagru cu lapte. Initial, Yuanyang se servea doar la cafenele, dar in prezent se gaseste si in meniurile restaurantelor.

 

2. Cortado — Spania/Portugalia/ Columbia

Un cortado este un espresso cu foarte putin lapte cald. Este asemanator cu caffe macchiato din Italia.

 

3. Wiener Melange — Austria

Aceasta specialitate vieneza este foarte asemanatoare cu cappuccino. Este facut din doua shoturi de espresso cu lapte si spuma de lapte.

 

4. Café de Olla — Mexic

Este cafea preparata in oale de lut, care ii dau o aroma speciala. Contine si scortisoara, care o indulceste discret.

 

5. Kopi Susu Panas — Malaezia

Britanicii au introdus cafeaua in Malaezia la inceputul secolului al 19-lea, insa stilul in care se consuma aici este unul intens si dulce. Se foloseste o cafea tare si se amesteca cu lapte condensat.

 

6. Cafeaua turceasca

Este cafeaua la ibric, facuta din boabe proaspat macinate, fierte intr-un vas din cupru numit "cezve". Se toarna intr-o cana mica si se serveste fierbinte, cand zatul se asterne la fund.

 

7. Cafeaua filtrata indiana

Cunoscuta si sub termenul de kaapi, cafeaua indiana este facuta din boabe proaspat macinate, cu lapte si cicoare. Este preparata intr-un recipient metalic cu doua cupe circulare, din care iese o cafea intensa.

 

8. Espresso Romano — Italia
Cafeaua este treaba serioasa in Italia, in special in Roma, unde espresso este regele. Aici au si luat nastere o multime de bauturi pe baza de espresso. Trebuie sa incerci un shot de espresso servit cu o felie de lamaie, care te umple de energie.