Cheesecake cu avocado si crusta de nuci

Cheesecake-ul cu avocado si crusta de nuci este un desert delicios, care imbina intr-o armonie perfecta doua texturi foarte diferite: cremos si crocant.

 

Ingrediente 

3/4 cana de nuci decojite

1 cana de biscuiti graham

1 lingura de zahar

1/2 lingurita de seminte de anason

1/4 lingurita de sare

1 pliculet de gelatina alimentara

1 lamaie

1 1/2 cana de lapte degresat

1/2 cana de zahar

1 lingurita de esenta de vanilie

2 fructe de avocado

130 g de crema de branza degresata

 

Mod de preparare 

Macina nucile si biscuitii impreuna si amesteca-le cu o lingura de zahar, cu semintele de anason si cu sarea. Adauga doua linguri de apa si intinde blatul obtinut pe fundul unei tavi. Coace-l timp de 20 de minute la 180 de grade si apoi lasa-l sa se raceasca in totalitate.

 

Amesteca gelatina cu 2 linguri de apa. Amesteca intr-o cratita laptele, 1/2 cana de zahar, esenta de vanilie si putina coaja de lamaie data pe razatoarea mare. Fierbe amestecul si adauga si gelatina in el. Strecoara amestecul si renunta la coaja de lamaie.

 

Amesteca intr-un blender fructele de avocado cu crema de branza. Adauga amestecul de lapte in blender si omogenizeaza compozitia. Asaz-o apoi deasupra blatului si lasa cheesecake-ul la racit timp de doua ore.

 

Cheesecake-ul cu avocado si crusta de nuci se serveste rece, alaturi de o limonada proaspata sau de un frappe delicios.