Chec delicios cu portocale

Un chec fin si foarte aromat. Vezi cum se prepara pas cu pas.

 



Ingrediente

4 oua

150 g de  unt

150 g de zahar

100 g de afine uscate

seminte de cardamom

3 cuisoare

1 lingurita de scortisoara

2 lingurite praf de copt

150-180 g de faina

3 portocale

5-7 mandarine

 

Mod de preparare

Se storce sucul de la o portocala, aproximativ 100 ml de suc.

Cele doua portocale ramase si mandarinele se curata de coaja, se taie felii de circa 5 mm grosime.

 

Semintele de cardamon si cuisoarele se pun intr-un mojar si se zdrobesc.

Intr-un bol se bate untul cu zaharul, se adauga ouale, sucul de portocala, amestecul de cardamon si cuisoare.

Toate ingredientele se amesteca, se adauga afinele uscate, faina, praful de copt si se framanta un aluat.

In forma de copt, in partea de jos se aranjeaza rondelele de portocale, iar pe lateral rondelele de mandarine.

Se toarna aluatul si se da la cuptor.

 

Checul se coace la temperatura de 180 de grade C, timp de 40 - 45 de minute.

 Cand este gata, se scoate din cuptor si se lasa sa se raceasca, apoi se rastoarna cu grija.

 

 

Savurati cu placere!