Chec cu mere si nuci

Savurati cu placere bunatati de casa!

Ingrediente

90 ml lapte

60 g faina

100 g zahar

3 oua

1lingurita praf de copt

2 linguri de ulei 

2 linguri de unt topit

1 lingura de coniac

4 mere

3 linguri nuci

 

Mod de preparare

Se bat bine 2 oua cu 100 g de zahar. Se adauga 60 g de faina si 1 lingurita de praf de copt, apoi 90 ml de lapte, 2 linguri de ulei si 1 lingura de coniac. Se amesteca cu grija.

Merele se taie felii subtiri si se adauga in aluatul obtinut.

In forma de copt, unsa cu unt, se toarna aluatul. Checul se coace in cuptor timp de 30 minute, la temperatura de 200 C.

Intr-un bol se combina 1 ou, 80g de zahar si 2 linguri de unt topit. Amestecul obtinut se toarna peste checul copt, deasupra se aranjeaza nucile. Checul se mai da la cuptor pentru inca 15 minute.

Pofta mare!