Chec cu lamaie si iaurt

Un chec delicios cu aroma de lamaie.

Ingrediente sunt pentru o tava clasica de chec, dar acestea se pot multiplica foarte usor, paharul de iaurt de 125 de grame, fiind unitatea de masura pentru reteta. Proportia dintre oua si iaurt este de patru oua la un pahar. Cu paharul de iaurt se masoara si restul ingredientelor.

Ingrediente

4 oua

Un pahar de iaurt de 125 de grame

2 pahare rase de zahar

3 pahare cu varf de faina

1 pahar de ulei

Coaja rasa de la o lamaie, o lingurita de suc de lamaie, un praf de sare si o lingurita de praf de copt

 

Mod de preparare

 Incalzeste cuptorul, unge tava de chec cu unt si tapeteaza-o cu faina.

Amesteca ouale cu zaharul, pana cand se fac spuma, adauga uleiul, lingurita de suc de lamaie si iaurtul, apoi continua sa amesteci.

Adauga faina, coaja de lamaie si praful de copt si omogenizeaza compozitia incet, ca sa nu se lase.

Rastoarna in tava si coace prajitura 20-30 de minute la 200 de grade.

Checul cu lamaie si iaurt este gata cand capata o culoare frumoasa si este consistent la atingere.

Este bun rece, simplu, pudrat cu zahar, dar poate fi glazurat cu sirop de fructe sau ciocolata.

Pofta buna!