Chec cu glazura de ciocolata

Iata o varianta de post a deliciosului chec cu glazura de ciocolata, care iti va incanta papilele gustative.

 

Ingrediente 

240 ml de bere caramelizata

9 linguri de unt vegetal

1 ceasca de pudra de cacao

1 ceasca de faina de grau intreg

1 ceasca de faina alba

1 ceasca de zahar brun

1 1/2 lingurite de bicarbonat de sodiu

3/4 lingurita de sare de mare

1 1/2 cesti de iaurt vegetal

3/4 ceasca de sirop de artar

3/4 ceasca de zahar pudra

2 linguri de lapte batut din soia

 

Mod de preparare

Unge o tava pentru chec cu unt si acoper-o cu faina.

 

Fierbe berea si adauga 8 linguri de unt, amestecand pana se topeste. Incorporeaza 3/4 de ceasca de pudra de cacao si omogenizeaza amestecul. Lasa-l sa se raceasca.

 

Intr-un bol de marime medie, amesteca faina alba cu cea de grau integral, bicarbonatul de sodiu si un praf de sare.

 

Amesteca intr-un alt bol, mai mare, iaurtul vegetal si siropul de artar. Adauga treptat mixul de bere, amestecand continuu. Incorporeaza si amestecul de faina, tot treptat, pentru ca aluatul sa fie omogen.

 

Adauga coca in tava si coace-o in cuptorul preincalzit la 180 de grade timp de 35-45 de minute. Lasa-l sa se raceasca complet, inainte de a-l acoperi cu glazura.

 

Pentru glazura, amesteca zaharul pudra cu praful de cacao ramas si cu laptele batut din soia pana cand amestecul devine cremos. Acopera checul cu glazura obtinuta.

 

Poti servi checul alaturi de o cafea sau de un capuccino cu frisca vegetala. Pentru a-i da un plus de savoare, presara cateva cristale de sare de mare peste glazura, dupa ce s-a racit complet.