Cel mai delicios desert de vara. Tort racoritor din pepene rosu

Profita de una dintre cele mai gustoase apartii ale verii - pepenele rosu si prezinta-l sub forma unui tort racoritor, si rapid de pregatit.

 

Fara cuptor incins si fara ore lungi de pregatire. Am gasit cel mai rapid, gustos si racoritor tort pe care il poti pregati vara asta. Cea mai buna parte e ca ai nevoie doar de 4 ingrediente pentru el, rezutatul este spectaculos si apetisant.

 

Il poti face mai mare sau mai mic, in functie de ocazie si de pepenele pe care il gasesti de cumparat. Este un desert perfect pentru dupa-amiezele fierbinti de vara si are extrem de putine calorii in comparatie cu o prajitura clasica.

 

Ingrediente (pentru 12 portii)

Timp de pregatire: 30 minute 

1 pepene rosu (3-4kg), de preferat dintr-un soi fara samburi

580 ml smantana grasa pentru frisca

50 g zahar

semintele de la 1 pastaie de vanilie

frunze de menta 

 

Mod de preparare

Cu un cutit bine ascutit taie capetele pepenelui, astfel incat sa aiba forma unui cilindru.

 

 

Curata-l de coaja, inclusiv partea alba, avand grija sa ii pastrezi forma frumoasa a unui tort rotund. Din capatele taiate scobeste cu un instrument special bilute de miez de pepene.

Bate bine smantana, apoi adauga treptat zaharul si semintele de la pastaia de vanilie. La final vei obtine o frisca dulce si parfumata.

 

 

Asaza pepenele curatat pe un platou si tapeteaza-l cu servetele de hartie, astfel incat sa absorbi umiditatea in exces.

Intinde frisca pe toata suprafata pepenelui. Deasupra asaza bilutele scobite mai devreme si decoreaza cu frunze de menta.

 



Savurati cu placere!