Cea mai simpla prajitura cu mere

O reteta savuroasa de prajitura cu mere, care poate fi preparata cu usurinta chiar si de amatori.

 

Ingrediente pentru 6 portii

1 kg mere

1 cana chefir

1 cana gris

1 cana faina

¾ cana zahar

½ sare

½ pachetel de zahar vanilat

1/2 cana ulei vegetal

1 lingurita bicarbonat de sodiu

½ lingura suc de lamaie

 

Mod de preparare

Merele se spala si se taie bucati mai mici.

Intr-un bol se combina chefirul, uleiul, faina si grisul. Se adauga zaharul, zaharul vanilat si bicarbonatul de sodiu ( stins cu suc de lamaie ). Toate ingredientele se amesteca.

In aluat se adauga merele si se amesteca.

Intr-o forma de copt, unsa cu unt, se toarna aluatul obtinut. Prajitura se coace in cuptorul preincalzit la temperatura de 180 de grade C, timp de 50-60 de minute. Nu uitati de testul scobitoarei ( daca scobitoarea iese curata, fara aluat, prajitura este gata ).

Pofta buna!