Budinca de prune cu amaretto

La sfarsitul unei saptamani lungi de munca, meriti pe deplin sa te rasfeti cu un desert aromat cu prune :)

 

Ingrediente

500 g prune, taiate sferturi

4 linguri de amaretto 

110 g faina

1 ou

300 ml lapte

1 varf cutit sare

1 lingurita extract de vanilie

1 lingurita zahar pudra

 

Mod de preparare

 

Prunele, taiate in sferturi si fara samburi, se pun intr-un vas, iar deasupra se toarna alcoolul. Vasul se acopera si se lasa 30 de minute pentru ca lichidul sa se patrunda in prune.

 

Intre timp, se prepara aluatul: Intr-un bol se amesteca faina, sarea, oul, laptele, vanilia si zaharul, pana se obtine un aluat omogen.

 

In forma se aranjeaza o foaie de copt.

 

Prunele se scrug de alcool si se se asaza pe fundul formei, iar deasupra se toarna aluatul.

 

Budinca se baga la cuptor la temperatura de 200 grade C, timp de 25 minute.

 

Cand este gata, se scoate din cuptor, se rastoarna din forma si se pudreaza.

 

Savurati cu placere!