Briose cu miere

Un desert delicios si parfumat de post.

 

Ingrediente:

250 ml apa (fiarta, calda)

2 linguri de miere

0,5 linguri de zahar

0,5 linguri de ulei

1,5 -2 faina de grau

1,5 lingurita bicarbonat de sodiu 

sare - un varf de cutit

 

Mod de preparare:

Intr-o bol se toarna apa calda, se adauga mierea, zaharul, un varf de cutit de sare si uleiul. Se amesteca cu grija.

 

Peste ingrediente se cerne faina, apoi se adauga bicarbonatul de sodiu. Se amesteca pana la omogenizare. Aluatul trebuie sa fie fara cocolase si un pic mai subtire decat aluatul pentru clatite. In acest aluat se pot adauga fructe uscate si nuci.

 

Aluatul se toarna in forme.

 

Briosele se coc timp de 20 de minute, la tempeartura de 200 de grade C. 

 

 

Pofta buna!