3 retete delicioase de cocteiluri Margarita

Margarita este un cocteil racoritor cu origine mexicana ce are la baza tequila, suc de lamaie sau lime si lichior cu aroma de portocale. Servita cu sare pe marginea paharului, aceasta bautura a devenit una dintre preferatele publicului.

 

1. Margarita cu mango si busuioc

Ingrediente:

gheata

63 g zahar

80 ml apa

150 g piure de mango

30 ml tequila blanco

8 ml lichior cu aroma de portocale

20 ml de suc proaspat de lime

2 frunze de busuioc proaspat, maruntite

30 ml apa minerala, rece

 

Mod de prepare:

Pentru piureul de mango: adauga mango, zaharul si apa intr-un blender si amesteca pana cand se formeaza o pasta. Adauga mixtura nou formata intr-un recipient si pastreaz-o la rece, in frigider. Este recomandat sa fie consumata in cel mult 3 zile.

Introdu piureul de mango, tequila, lichiorul cu aroma de portocale, sucul de lime si busuiocul maruntit intr-un shaker. Adauga gheata si acopera shakerul. Agita-l bine timp de cateva secunde. La final, umple un pahar cu gheata si toarna cocteilul. Toarna apa minerala si pune sare pe marginea paharului.

 

2. Margarita clasica

Ingrediente:

gheata

45 ml tequila blanco

30 ml suc proaspat de lime

15 ml lichior de portocale Cointreau

 

Mod de preparare:

Umple un pahar cu gheata si decoreaza-l cu sare pe margine (optional). Adauga tequila, sucul de lime si lichiorul de portocale Cointreau intr-un shaker. Amesteca bine ingredientele, apoi toarna continutul in paharul gata decorat. Serveste imediat.

 

3. Margarita Blood Orange

Ingrediente:

15 ml tequila Sauza blanco

20 ml lichior de portocale Cointreau

15 ml suc proaspat de lime

 

Mod de preparare:

Ia un shaker si adauga tequila Sauza blanco, sucul de lime si lichiorul de portocale Cointreau. Amesteca bine toate ingredientele de mai sus. Intre timp, ia un pahar si pune cateva cuburi de gheata. Adauga cocteilul Margarita Blood Orange in pahar si decoreaza cu sare si o bucatica de portocala.