Tortilla de casa

Dupa ce vei face aceasta reteta numai o data, vei renunta cu siguranta sa mai cumperi foi de tortilla din comert.

 

Ingrediente

 400 g faina

 1 lingurta sare

 1 lingurita cu varf praf de copt

 250 ml ulei

 250 ml apa

 

Mod de preparare

Amestecati intr-un vas mare faina, sarea si praful de copt. Adaugati uleiul si apa treptat, pana aluatul incepe sa se desprinda de pe marginile vasului si sa formeze o mingiuta.

 

Puneti aluatul pe o suprafata uscata, curata, pe care presarati putină faina. Framantati-l 3-5 minute pana cand devine mai neted. Daca e prea lipicios, mai adaugati putina faina. Impartiti coca in doua jumatati. Apoi in bucati sub forma de batoane usor lunguiete, cu lungime de aproximativ 40 cm. Ar trebui sa va iasa cam 16 aluaturi mici, de dimensiuni cat de cat egale. Rulati fiecare bucata in parte sub forma de mingiuta, apoi aplatizati-le cu palma, pe aceeasi suprafata de lucru. Acoperiti-le cu un prosop curat pentru 15 minute.
Incalziti o tigaie mare la foc mediu.

 

Cu ajutorul unui sucitor, intindeti fiecare aluat in parte pana obtineti o foaie subtire. Puneti fiecare foaie in parte in tigaie, prajiti aproximativ 1 minut pana apar mici pete aurii pe partea de dedesubt si bule deasupra. Intoarceti pe partea cealalta si prajiti pentru alte 30 de secunde. (Daca se prajesc prea repede, dati focul mai mic.)

 

Scoateti tortilla din tigaie direct intr-o punga care se inchide etans sau intr-o cutie cu capac – astfel vor ramane moi si flexibile pentru mai mult timp.

 

Procedati la fel cu restul de bucati de aluat in parte. Si… sunt gata de umplut!