Taitei de casa

Indiferent ca-i folosesti in prepararea supelor sau in alte retete culinare, taiteii de casa vor fi mai deliciosi decat cei din comert. In plus sunt mai usor de preparat decat ai fi crezut.

Ingrediente 

500g faina

2 oua

100 ml apa

1 lingura ulei de masline extravirgin

1 lingurita de sare

 

Cum se prepara taiteii de casa

Cerne faina intr-un castron. Peste aceasta adauga sarea, uleiul si ouale, si incepe sa framanti aluatul. Adauga cate putina apa, continuand sa framanti aluatul foarte bine pana cand acesta se desprinde cu usurinta de pe maini. Nu adauga prea multa apa, deoarece aluatul se va inmuia prea mult si nu va mai putea fi intins.

Atentie! Cantitatea de apa este aproximativa. Aceasta poate varia in functie de faina pe care o folosesti si de marimea oualor.

Imparte aluatul in patru parti egale si lasa-l 10 minute la rece. Scoate apoi cate o gramajoara de aluat si intinde-l bine pe o suprafata de lucru tapetata cu faina. Foaia de aluat trebuie intinsa cat mai subtire. Taie apoi fasii foarte subtiri de aluat cu ajutorul unui cutit.

Daca ai o masina de facut paste, atunci o poti folosi cu incredere pentru a obtine taitei perfecti.