Nu arunca zatul de cafea. 5 feluri in care iti este util

Nu te grabi sa speli ibricul si ceasca de cafea. Zatul iti poate fi foarte folositor in bucatarie.

 

1. Te ajuta sa-ti cureti oalele si tigaile
Zatul de cafea te ajuta in acest caz in doua moduri: pe de o parte, absoarbe grasimile, iar pe de alta parte, prin textura lor puternica, dar fara sa fie prea abraziva, curata perfect resturile de mancare.

 

2. Foloseste-l in retete
Daca vrei o aroma mai intensa in deserturi sau in sosuri, foloseste, in loc de apa, o cafea preparata din zat.

 

3. Iti revitalizeaza plantele
Cafeaua contine o multime de nutrienti de care plantele tale pot profita din plin. Pentru ca are un continut acid ridicat, cafeaua este un ferilizator perfect pentru rosii, morcovi, trandafiri sau azalee. Pune-l direct in ghiveci, pe pamant.

 

4. Iti improspateaza frigiderul
In locul produselor scumpe, poti folosi zatul de cafea pe care sa il plasezi intr-o farfurie sau intr-un borcan in frigider. Te va scapa de mirosuri neplacute peste noapte.

 

5. Te scapa de mirosurile tari
Dupa ce ai tocat ustuori, ceapa sau ai curatat peste, mainile tale raman impregnate cu mirosul lor. Freaca-ti mainile cu zatul de cafea inainte sa te speli cu sapun. Vei scapa si de mirosurile puternice si vei avea o piele mai fina.