Jamie Oliver te invata cum sa faci mai rapida si sanatoasa frittata de vara!

Astazi, am scormonit in "palaria" cu retete a lui Jamie Oliver si am scos un preparat simplu, sanatos si savuros: o versiune proprie si aromata a celebrei Frittata italiana!

 

Frittata de vara a la Jamie

 

 

Ingrediente

6 oua mari

50 g pastai tinere de mazare

o mana de boabe de mazare

cateva fire de menta proaspata

1 lamaie

5 tije de sparanghel

20 g parmezan

ulei de masline

sare de mare

piper macinat

10 g branza feta

 

Mod de preparare:

Bate ouale cu sare si piper intr-un vas mai mare. Separat, pregateste asa-numitul "pisto", versiunea proprie a lui Jamie a celebrului sos pesto: pune boabele si pastaile de mazare intr-un mojar, cu menta si putina sare, apoi zdrobeste-le bine. Adauga coaja rasa si sucul de la jumatate de lamaie, putin parmezan ras, doua linguri de ulei de masline si putin piper.

 

Pune o tigaie nonaderenta la incins, la foc mic, si adauga putin ulei de masline. Rupe tijele de sparanghel in jumatati si adauga-le la prajit, in jur de un minut. Intre timp, adauga jumatate din "pisto" in compozitia de ou si amesteca bine, apoi toarna totul in tigaie, peste sparanghel. Pune restul de pisto din loc in loc, deasupra omletei, cu lingura si amesteca usor. Adauga bucatile de feta pe deasupra si rade si putin parmezan. Muta frittata in cuptor, pentru 5 minute, pana cand se rumeneste pe deasupra.

 

Cum se serveste?

Frittata de vara se serveste alaturi de o salata delicioasa din rosii dulci, foarte coapte, cu rucola si parmezan.

 

Summer 'Peasto' Frittata | Jamie Oliver