Cum sa prepari crema de branza

Un aperitiv pe cat de gustos, pe atat de sanatos. Rapida, ieftina, naturala si super gustoasa. O poti servi atat intr-o zi obisnuita cat si la o masa festiva.

 

Ingrediente

 250 g branza de vaci

 100-150 g telemea de vaca/oaie ( gramajul variaza in functie de cat e de sarata branza folosita )

 100 ml smantana

 1 ceapa medie

 100 g unt

 Optional: marar

 

Mod de preparare

 

Cu ajutorul unui mixer, se freaca bine untul cu branza de vaci (merge la fel de bine si cu una slaba, si cu una mai grasa). Da pe razatoare branza de vaca/oi (daca doresti, poti folosi chiar o combinatie din cele doua). Adaug-o, pe rand si amestecand continuu cu mixerul, peste branza de vaci. Gusa, din cand in cand, sa nu iti iasa prea sarata.

 

Toaca marunt ceapa. Merge orice tip de ceapa, desigur, dar cel mai bine este sa folosesti ceapa rosie (arata si foarte bine contrastul rosu-alb) sau ceapa verde, in sezon. Adauga smantana, amesteca bine.

 

Cand s-au omogenizat branzeturile, adauga ceapa si amesteca din nou bine cu mixerul.

 

Cel mai bine se serveste cu paine prajita fierbinte.