Cum sa prepari cel mai bun porumb fiert

Porumbul fiert este simplu si usor de preparat, insa trebuie sa tii cont de cateva trucuri simple daca iti doresti sa prepari cel mai bun porumb.

 

Ingrediente

4-6 stiuleti de porumb

apa

Pentru servire:

unt

sare fina

piper proaspat macinat

Cum se prepara porumbul fiert

Indeparteaza frunzele si matasea porumbului si spala porumbul foarte bine. Alege foile de porumb care arata cel mai bine si spala-le si pe acestea.

Intr-o oala incapatoare adauga un strat de foi de porumb, apoi adauga stiuletii intregi sau rupti pe jumatate. Acopera porumbul cu inca un strat de foi si acopera apoi totul cu apa rece. Pune porumbul la fiert si lasa-l sa fiarba pana cand furculita intra cu usurinta in acesta.

Scoate porumbul pe un platou si unge-l cu unt din abundenta, apoi presara peste acesta sare si piper, dupa gust.

Cum se serveste porumbul fiert

Serveste porumbul fiert imediat. Il poti servi ca atare sau alaturi de alte preparate.

Sfat: Daca ai prea mult porumb fiert, lasa-l in oala, sa se raceasca si pastreaza-l la frigider. Rezista pana la 3 zile. Inainte de a-l servi incalzeste-l bine pentru a-l putea unge cu unt.