Cum sa prepari cea mai buna socata

A inflorit socul. Este perioada perfecta pentru a savura o socata rece si savuroasa. Invata cum sa o prepari acasa, pentru a te bucura de un gust cu adevarat natural. Este mai simplu decat ai crede!

Ingrediente 

10 flori mari soc

500-600 gr zahar (sau dupa gust)

3 lamai mari

5 litri apa

 

Cum se prepara socata

Pune apa la fiert impreuna cu coaja rasa de lamaie. Dupa ce da in clocot, adauga zaharul si florile de soc. Lasa totul sa fiarba pana ce zaharul se topeste. Adauga apoi zeama stoarsa de lamaie si stinge focul. Optional poti adauga mai mult zahar, daca nu ti se pare suficient de dulce.

 

Lasa socata sa se raceasca la temperatura camerei, apoi strecoar-o si depoziteaz-o in sticle. Pastreaza sticlele la frigider.

 

Cum se serveste socata

Serveste socata rece, alaturi de cateva cuburi de gheata.